FUUULHAM!

igår gick Fulham till final i Europa Leauge! Sjukt grej. Dom har bl.a slagit ut Shakhtar Donetsk, Juventus, Wolfsburg och nu senast, Hamburg. Nu väntar Atletico Madrid i finalen som spelas den 12/5 i just Hamburg. Jag tror inte att någon fattar att detta laget var 14 minuter ifrån nedflyttning för 2 år sedan men i stället blev det det legendariska "the great escape". Sedan dess har Roy Hodgson byggt ett lag. Nu är vi i Europa Leauge final och det är helt bananas. Kolla bara in dessa fantastiska scener.

Zoltan Gera som satte avgörande 2-1 igår! Kuuuuung. Lyssna på publiken

Efter visselpipan har tjutit! Epic


Clashigt

var nyss ute med Svante och kollade läget vid stället vi ska grilla vid imorgon. Det är ju valborg så man lär endå planera lite. Kanske inte peppa sönder totalt som 90% av alla på facebook gör. "WOHOOOO!! VALBORG IMORGON! KOMMER BLI FEEEETT"-stil på alla uppdateringar men endå, som sagt, planera. 
Jag och Svante gjorde det enda rätta när man står där och kollar ut över Österdalälven i vårsolens glans en kväll i sen april. Vi kastade pinnar. Vi försökte pricka ett slags båthus som låg ungefär 20 m under oss. Orkar inte förklara men det är som ett stup som vi stod vid. Jag kan i alla fall säga att jag är obamhärskigt bra på dubble-tap. Ni vet inte vad det är men det är inte vem som helst klarar av det. Fråga vem som helst. Eller fråga Svante. Han är den enda som vet vad det är.
Hela grejen var jävligt clashig. Jag vet inte vad "clashigt" är men det där var clashigt. Grejen är att nu är jag inne i ett litet Clash stimm. Stimmen kommer och går men nu är jag fast igen. Just därför tänkte jag länka de 5 bästa Clash låtarna genom all tid och rum.

The Clash – Koka Kola
The Clash – The Magnificent Seven
The Clash – Tommy Gun
The Clash – Rudie Can't Fail
The Clash – Spanish Bombs

Ut och gör sattyg idag till dessa låtar. Denna dagen har varit full med sattyg. Nu denna grejen med pinnarna men den roligaste grejen hände när en Jasmin mitt på dagen, mitt i Leksand, rage;a. Ska inte gå in på detaljer men; Jasmin 1 - Gubbe 0.
The Clash gör ju utlitmata fest-låtar kom jag att tänka på också. Blir nog mycket Clash imorgon.
 - Det blir.
 - Blire?
 - Aaa, det bliiir.

Spotify update

fan vad jag ser fram emot tills dom uppdaterar min spotify. Är jätteglad över detta! Fan vad kul det kommer bli! Idag diskuterade jag lite lätt med Josefin, Sanne & Freja om att köpa skivor. Vem fan behöver köpa skivor när spotify finns? VA?! Spotify är det bästa som har hänt genom alla tider. Ett argument var att man skulle ge de artister man verkligen tycker om stöd genom att köpa deras skiva men det kan man ju göra på spotify. Varför leta upp någon gammal skivaffär då?

Emo-väder

sjukt vilket väder det är. Verkar som att alla i hela Leksand är fullkomligt utan energi. Jag är inte ett undantag. Var Lord Voldemort här och sucked the joy of life ur alla igår natt eller? Vad är det som har hänt? Grått på himlen, duggregn.. Lite mysigt är det endå med sånt här väder. Eller inte. Eller jo. Eller jag vet inte. Då kan jag ligga här i köksoffan som en död pelikan och lyssna på musik som är väldigt stämmningsfulla. Det har blivit ett av mina favoritintressen på senare tid. Då är det lite skönt med dåligt väder så man kan lyssna på sånhär musik utan att få dåligt samvete för man är emo. Tänk på det.
JJ – Let Go
Anna Von Hausswolff – Gloomy Sunday
Phosphorescent – Wolves
Lykke Li – Hanging High
Brian Eno – Golden Hours
The National – You’ve Done It Again, Virginia
MGMT – I Found A Whistle
Midlake – Small Mountain
The Finches – Step Outside
Alela Diane – The Pirate's Gospel
SÅDÄR! Min helt egna emo-skiva för emo-väder är emo-klar, emots emo. Alla dessa låtar är jättefina och jag tycker att ni ska kika ut genom fönstret och gråta lite medans ni lyssnar. Eller nått, vad vet jag vad ni gör när ni lyssnar på (johnny) depp-musik? Hur som helst hoppas jag på en dag imorgon som går i dur.
(skivfodralet på Alela Diane's nyaste skiva skrämmer livet ur mig. Bara så ni vet.)


Lite nytt från Adrian Lux

snart är det sommar och idag har solen lyst ett tag i alla fall. Jag satt nyss och fikade med Svante, Felix & Anna. Lite sommar vibes fick man endå när vi satt där ute och snackade men helt plötsligt slog vädret om och det blev mindre härligt. Det jobbiga med att sitta ute och fika är alla dessa förbannade jävla fåglar. Jag hatar fåglar. Jag är skitskrajj för dom. Efter ett tag kommer en armé med fiskmåsar och tänker käka upp mig så jag stack hem. Nu sitter jag och lyssnar på Adrian Lux. Han har släppt väldigt mycket bra grejer på senaste tiden. Gillar hur han blandar någonslags indie-vocals med.. Jag vet inte. Är det tech-house? Skit samma. Vi säger dansmusik.
Förra sommaren var det Adrian Lux för hela slanten och det kan det bli denna sommaren också. Lyssna!


Riktigt skön låt med otroligt bra vocaler. Påminner om Teenage Crime. Nästan bättre tycker jag. O by Adrian Lux (iamamiwhoami remix) by TaraBusch

Bästa remixen jag har hört på SHM's mega hit från förra året. Synd bara att det är nån slags tease-låt.

Adrian Lux ft Lune – Leave The World Behind vclub.pl by musicunite

Adrian Lux's remix på Johnossi's första singel från deras nya platta. Johnossi är egentligen inte några riktiga favoriter hos mig men några bra låtar har dom gjort. Däremot är inte denna riktigt en av dom. Slänger upp den endå bara för att.. Jag känner för det.
Johnossi - What's The Point (Adrian Lux Radio Mix) by beingremixed

Sådär, där finns lite låtar som man kan ha i bakgrunden på förfesten. Nästa gång jag har spelning (när nu det blir) kommer jag att göra allt för att försöka få tag i dessa låtar. Det bliiir.
Det känns som Adrian Lux levererad det bästa från två världar och det blir ett vinnande koncept. Det kan gå åt helvete när artister gör så men Adrian klarar av det och det är därför som jag gillar han så pass mycket som jag gör.

Folkmusik

vet inte varför men ikväll har jag varit helt hookad på folkmusik. Är det inte riktigt fint? Estetisk, stämmningsfull, bonnig folkmusik? Det är sånhär musik som man ska lyssna på i en lada med en stickad tröja på sig en vacker sommarnatt i goda vänner sällskap. Kanske t.o.m. knäppa en öl? Det är ju aldrig fel liksom. Kanske har jag sett för mycket på whiskeyreklamer men så vill jag att en kväll ska vara någon gång.
Slänger upp en jättejättejättebra låt och hoppas att valbogsgrillningen i alla fall kommer att innehålla en gnutta av denna utopiska bild jag får upp i huvudet när jag lyssnar på detta.



Annars släppte P&L Vampire Weekend idag. Vad har hänt? Jag som trodde P&L skulle suga iår. Tji fick jag som någon sa till mig för ettpar dagar sedan. Nu fattar bara biljetter...

Brum är en sellout

skandalen är ett faktum! I förrgår natt vid typ, 3 tiden zappade jag mellan massa kanaler. Helt plötsligt tänkte jag. Hmm.. Var det där Brum som var på MTV? Jag zappade tillbaka och ve och fasa. Min favoritkaraktär som brukade vara med på Björnes Magasin har nu tydligen slopat sammarbetet med Björne och jobbar nu med Owl Shitty. Det går inte att beskriva hur ledsen jag blev när jag såg detta. Vad i helvete liksom? Det är inga tvivel, det är sant. Brum är dum i huvet och jag hatar honom. Hur kunde kan? Har han ingen själ?

Jag är inte arg, jag är bara så jävla besviken..


Julian Casablancas till P&L

yes. P&L chockar med ett rätt bra bandsläpp. Familjen kommer också men shet fyfan, Julian Casablancas. Det är stort. Det är riktigt stort. 3 av de banden/artisterna som jag hade i en liten "önskelista" i ett gammalt inlägg är nu bokade. Frågan är, kommer Lykke Li iår också? Hoppas hoppas. Men fan vad gött. Julian. Det bliir
Annars har jag varit med Felix, Look, Anton & Svante och kollat på någon produktion som Leksands ester har gjort. Den var bättre än vad jag trodde den skulle vara. Var väll i alla fall 3-4 brudar där som var DB. Typ. Dessutom lirade dom helt okej också.

Men öjj, Julian Casablancas kommer till P&L. Nu fattas det bara att man köper biljetten också. Blir nog ingen annan festival i sommar om jag inte börjar dra in lite mer pengar. Ska nog gå och köpa en trisslott.
Tummen upp för Julian.


Little Marbles - Lär Mig

 


Skillnad på hiphop och hiphop

en sak jag har tänkt på är varför folk ser svart och vitt när det kommer till musik. Lyssnar man på hårdrock kan man inte lyssna på dancehall. Lyssnar man på klassisk musik kan man inte lyssna på blues. Lyssnar man på jazz kan man inte lyssna på house. Lyssnar man på svensk folk-pop kan man inte lyssna på hiphop osv. Ta min lillasyster som exempel. Hon har en rätt så bred musiksmak och musiken som hon lyssnar på faller 9 av 10 gånger, mig i smaken men varje gång man spelar upp en musikgenre som för henne är lite outforskad slänger hon ur sig "Men byt låt, jag orkar inte", snabbare än.. än.. äh, jag kommer inte på någon bra liknelse men det är poop same.
Hon är inte den enda som är så. Absolut inte. Alla är så. Jag är så när det kommer till RnB och populärmusik överhuvudtaget. Grejen med sån musik är att man behöver inte sätta sig ner och lyssna på det för att fatta att det är bajs eftersom att man matas med det överallt ifrån så jag tycker nog inte att det gills. På tvn, på radion, i tidningar osv. Dom låtarna undgår en inte så om någon vill spela upp något sånt för mig så har jag redan hört det innan jag börjar undvika den musiken.
Hur som helst. Hiphop ska jag ju skriva om och tillbaka till sånna som lackar när dom hör hiphop för dom tycker inte att det är deras grej men bara lyssna på en genre? Det är väll inte genren som är bra utan det är musiken. Det kanske finns fler bra låtar från en viss genre än andra, men fortfarande tycker jag att om man inte ens lyssnar har man inget att säga till om.

Hiphop är skit. Visst tycker ni det? Klart det är dåligt när man bara har hört de som rappar på rix fm och de som spelas på MTV. Det tycker jag också är skit men har du någonsin gått djupare och lyssnat på hur beatsen är gjorde eller vad dom dillar om i texterna. De riktigt skickliga rapparna är inte ens rappare, de är lyriker. Vi tar ett exempel.

Se mig på söder bara tar det lungt
för du vet jag är het som en kaoukelugn
dig mig baby jag känner mig nice och det every night tagga hem till mig
naturlig vi är ett baby det är vi mot världen baby
Jag har staden på mina axlar jag bär den baaaaaaaby

Jag gick på studentbalen, nån la GHB i glaset på min bordsdam
Jag dumpa henne med betongblock i famnen, naken i hamnen bakom Nordstan
Ooh, vad en gentleman!
Du skämtar mig, gick hem till hennes farsa å sänkte han
La honom i en påse, åkte till samma hamn, å dränkte han
Han var en änkeman, så det fanns ingen morsa att stöta på
Svårt döda så, ähh alla vet att sånt måste skötas så

Lite jobbig skillnad på dessa två textrader. Den första är tagen ur en av Lorentz verser till han och hans brors kassa låt, Mayhem. Han måste ju skämta. Det konstiga är att folk ser upp till han och tycker att han är på riktigt. Hur fan kan göra låtar med Montt Mardié mfl? Hur kan dom tycka att det är bra? Varför sjunger han med auto-tune? Varför sjunger han på engelska? Varför ändrar han ord så dom ska passa hans rimm? Är han skicklig eller?
Nej
Den andra textraden är från Pst/Qs låt Jag 97'. Hans intellekt, hans skicklighet, det ironiska och komiska, hans ordlekar, hans liknelser, hans metaforer osv, är så sjuka att han borde slänga ihop alla sina texter, skicka in dom till Bonnier, få en bok publicerad och så småningom vinna nobels litteraturpris. Är han skicklig eller?
Ja

En bra hiphop text ska vara som South Park. Elak, smart och rolig. Inte nåt jävla omoget skit. Nej, South Park är inte omoget.  
Samma sak med beats. Ska det vara ska det vara. Jag menar, hiphopbeats ska vara just det. Hiphopbeats. Ingen jävla blandning med en gammal 90tals euro-trance slinga. Det ska vara stråkar, pads, bas, kanske en skön sampel och tillslut, ett drumbeat. Ungefär. Jag älskar sånna som blandar in klassisk musik i sina beats. Jag vet inte riktigt vem det är som gör beatsen till Jedi Mind Tricks och Army Of The Pharaohs men han är ett geni. Dom kanske är flera, fan vet jag, jag orkar inte ta reda på det.
Beatsen till A Storm Of Swords, Blood In Blood Out, Animal Rap, Agony Fires, Dump The Clip mfl. är så bra att jag skulle kunna sitta och bara lyssna på beatsen utan vocaler. Necro är en annan kille som gör sjuka beats. Black Helicopters & I Shot Reagan beatsen är riktigt fräscha.
Det jag snackar om är det som är på riktigt. Fo rizzle. Haha, nej men ärligt, det mesta som är på riktigt är bra. Då spelar inte genre någon roll om man nu inte försöker leva upp till någon fjantig image. 
 



Folk säger att hiphopen håller på att dö ut och visst, nästan alla artister eller grupper jag lyssnar på måste jag nästan alltid lägga till "tidig MBMA", t.ex. Jag tror i och för sig inte att hela genren håller på att dö ut, utan jag tror bara att jag inte har letat tillräckligt för att hitta det nya som är bra. Hänger ni med? Alltså, ny hiphop som är bra spelas inte på radion och den finns inte på spotify. Inte det som är riktigt bra i alla fall och det är för att de hiphoplåtar som jag tycker om snubbar jag bara över. Hör jag nått bra så gillar jag det, hör jag nått dåligt skiter jag i det men som skrivet, jag kissar inte på hela genren för att jag ska vara "anti" någonting. 
Hiphop är bara en missförstådd musikgenre som folk redan har en uppfattning om innan dom ens har hört det, enligt min mening. Ge det en chans i alla fall, annars säger jag till dig, och jag citerar Pst/Q igen, "du är som en kastratsångare, du har inget att komma med".

Bortglömd musikera.

woodstockrock, 70tals-progg, 80tals-pop, 90tals-deppmusik, sent 00-tals britt-pop i all ära men tidigt 00tal och sen 90tals dansmusik borde vara minst lika kulturstämplade som redan nämnda genrer. 
Moby, Fatboy Slim, The Chemical Brothers, tidig Basement Jaxx, tidig Röyksopp, The Avalanches osv, borde bli mer hypat än vad det är. För att inte tala om alla artister som är/var stora från Ed Banger. Jag tänker Mr. Oizo, Cassius, tidig Justice, Uffie m.fl.
Känns ändå rätt konstigt att musik som jag kommer ihåg från när jag var liten känns "oldskool". Jag menar, musik som förut klassades som mainstream blir på ett decenium bortglömda och så småningom inte underground men nära inpå. Eller nej, inte ens nära underground men ingen lyssnar på det längre.
Om 20 år kanske de mest alternativa människorna lyssnar på Lady Gaga. Det känns knappast troligt, men det kan bli så. T.ex. Prince (Controversy-, Around The World In A Day-, Dirty Mind-plattorna) lyssnade morsan på och då var Prince mainstream men idag är det inte många som lyssnar på honom. Kanske Purple Rain då men den är så klassisk att alla kommer alltid lyssna på den.

Skit samma.
Basement Jaxx - Rendez-Vu
Daft Punk - High Life
Mr. Oizo - m-Seq
Fatboy Slim - Don't Let The Man Get You Down
Aphex Twin - Windowlicker
Moby - Honey
The Avalanches - Frontier Psychiatrist
Röyksopp - Poor Leno
är bara ett fåtal låtar mellan ca 97 - 04 som idag är klassiska. Tycker jag i alla fall. Om dom inte redan är det så tycker jag att dom borde bli lika kulturstämplade som jag vet inte, Joy Division kanske. Dessa artister ändrade dansmusikscenen. De var inte de första, men det är endå en musikera som borde uppmärksammas.




Den Svenska Björnstammen till P&L

det är en helt vanlig torsdag. Jag har varit och fikat med Anton, Felix & Svante. Vi bestämmer att jag & Felix ska följa med Anton hem till Tällberg lite senare för att lira xbox och mysa. Först måste jag hem och hämta lite grejer hos pappa. Jacka, en extra kontroll, NHL om jag och Felix blir sugna på att ta en match, osv. Nyss loggade jag in på facebook lite snabbt. Då ser jag;
Petter Mäcs; Den Svenska Björnstammen till P&L. gladgubbe.
Detta skedde för ca 2 minuter sedan. Nu sitter jag här och skriver detta inlägget och pumpar DSB. Fan vad glad jag är. Jag tar tillbaka allt negativt jag har skrivit och sagt om P&L. Tack. Tack så mycket för att ni bokar detta bandet. Pepp som in i helvete är jag. Nu är det iaf 3 band som jag ska se på, på P&L. Kings Of Convenience, Miike Snow & Den Svenska Björnstammen. Det jobbiga är att dom kommer säkert att spela samtidigt på olika scener. Jag brukar ha sån tur.
Aja, skit samma. DSB kommer till P&L! Fan vad värt.
Nu ser jag fram emot en härlig kväll i goda vänners sällskap.
Glad.

Vart är jackan?

i måndags var jag hemma hos Tom och vi körde en helkväll med codmw2. Vi döda alla juggernauts, raceade som in i helvete på våra snöskotrar, placat claymores, kutat till den bästa snipern på sista banan på Echo, osv. Helt plötsligt var klockan 04.00. Då kände jag att det var dags att dra hem. Det var ju en dag lite senare också.
Jag går ner till hallen. Drar på mig mina dojjor. Sen undrar jag vart min jacka är. Jag lyfter på lite jackor som hänger på kroken där jag hade hängt upp min jacka men inte fan var den där. Försiktigt visk-ropar jag på Tom. Sen är det igång. Jakten på min jacka. Vi väckte hela huset. Totalt värt. Sen drog jag mig rätt mycket för att göra det oundvikliga. Att ringa hem och väcka morsan kl 4 på morgonen. Jag hade ju nycklarna och min mobil i jackan så hur i helsike skulle jag ta mig hem utan att ringa hem först? 
Hon blev arg.
Tillslut bestämmer vi oss för att släppa hela grejen. Jag trodde helt ärligt att ett spöke eller nått hade tagit den. Så jävla skumt för jag var helt säker på att jag hade hängt upp den på mittersta kroken nere i hallen.

12.00 på tisdagen ligger jag och sover. Helt plötsligt kommer Jenny in i rummet.
 - Det är telefon.
Jag tar telefonen.
 - Tja det är Tom!
 - Hej..
 - Väckte jag dig?
 - Aa..
 - Hehe, okej.
 - Mm..
 - Jag har hittat jackan!
 - Öjj.. Najs!
 - Aa! Den låg i bilen.

Det jobbiga är att Tom frågade mig kanske 3-4 ggr när vi leta efter min jacka om den kanske låg i bilen.
 - I bilen?! Fan skulle jag lägga den där för?
 - Nej, men vart är den då? Vi kan väll gå ut och kolla?
 - Nej, fan heller. Ring Max och fråga om någon av hans polare fick med sig den av misstag
osv.

Ja, jag hade fel. Vi skulle ha kollat i bilen. Förlåt familjen Åkerström för att vi väckte er. 

Slänger upp en skön tune bara för att.


En annan sak. Vart kom alla kommentarer ifrån på mitt förra inlägg? Varför skriver folk att jag har "sjukt fin blogg" när jag inte ens har gjort nått med den? Aldrig att jag går in och svarar på det. Spamkommentarer är horeri.

The Maybellines - Wait For You

grym låt. söt video.

 

RSS 2.0